Los Quetzales
BIO:
Familjen Sagastume har producerat kaffe i flera decennier, och detta är tredje året som vi köper kaffe från familjen. Denna gången är det från yngsta brodern Yerin som ansvarar för gården Los Quetzales, där denna lotten av Pacas har vuxit.
När kaffebären har skördats så körs dom direkt över till familjens tvättstation. Redan samma dag som kaffet har skördats inledes tvätt- och torkprocessen. Bönorna läggs i en cementtank med en del av fruktköttet kvar för att fermentera i 16-24 timmar. Efter fermenteringen så tvättas kaffet med färskt källvatten innan det läggs upphöjda bäddar för att torka i 14 dagar. Kaffet vänds kontinuerligt för att det ska torka så jämnt som möjligt.
CUPPING NOTES:
Choklad, marzipan, päron.
Allt kaffe är paketerat som hela bönor i 250g påsar. Förvara kaffet mörkt och svalt för maximal hållbarhet.
-
Producent: Yerin Sagastume
Gård: Los Quetzales
Underart: Pacas
Plats: Santa Barbara, Honduras
Altitud: 1600 m.ö.h.
Process: Washed
-
Vi köper det här kaffet med hjälp av våra vänner på Ally Coffee.
-
Använd alltid
Färskmalet kaffe
Ren untrustingVatten temperatur
92-95cMängd Kaffe
6-7g per deciliter vatten